SAS ry 60-vuotisjuhla (PERUTTU)

Ajankohta: la 20.4.2024 klo 11:00 – 21:00
Kesto: 10 tuntia
Luennoitsija: Katso ohjelma
Osallistumismaksu: 55 eur (SAS ry jäsenet) / 65 eur (muut)
Tapahtumapaikka: Helsingin Yrittäjänaisten Sali (Uudenmaankatu 23 A 2, 00120 Helsinki)
Etäosallistumismahdollisuus: Ei

Suomen Astrologisen Seuran 60-vuotisjuhlaa vietetään tänä vuonna ja lauantaina 20.4. sinulla on mahdollisuus osallistua ainutlaatuiseen juhlatapahtumaan. Tapahtuma on koko lauantaipäivän mittainen (klo 11-21) ja se järjestetään Helsingin Yrittäjänaisten Salissa osoitteessa Uudenmaankatu 23 A 2, 00120 Helsinki. Tapahtumasta ei järjestetä verkkolähetystä eikä siitä tehdä tallenteita myöhemmin katsottavaksi.

Päivän ohjelma alkaa neljän huippuastrologin luentosarjalla. Esitelmän pitävät Kyösti Tarvainen, Erkki Lehtiranta, Ville Viinikka ja Johanna Karpov. Luentojen jälkeen ruokatarjoilu ja tietysti täytekakkua. Iltaohjelmana vapaamuotoisen seurustelun lisäksi järjestetään “Elämäni piisi” leikkimielinen kilpailu.

Koko juhlapäivän teemana ovat hatut, joten juhlista tapahtumaa laittamalla päähäsi hattu, joka sopii juuri sinulle, kuvastaa luonnettasi, ehkä on selitettävissä astrokartaltasi tai muuten vain olet tykästynyt valitsemaasi päähineeseen.

Ohjelma

 • 11:00 – 11:15 järjestäytyminen ja aloitussanat, Jari Mäkinen (SAS ry pj)
 • 11:15 – 12:15 luento: Astrologian tutkimukset edistävät astrologisen kartan tulkintamenetelmiä, Kyösti Tarvainen
 • 12:15 – 12:30 tauko
 • 12:30 – 13:30 luento: Astrologia ja Vesimiehen aika, Erkki Lehtiranta
 • 13:30 – 14:00 kahvitarjoilu
 • 14:00 – 15:00 luento: Ulkoplaneetat ja shamaaninen maailmankuva, Ville Viinikka
 • 15:00 – 15:15 tauko
 • 15:15 – 16:15 luento: Skorpioni – uhka vai mahdollisuus, Johanna Karpov
 • 16:15 – 16:45 tauko
 • 17:00 –> ruokatarjoilu
 • Noin 18:00 “Elämäni piisi” leikkimielinen kilpailu (arvioitu kesto 1-1,5 tuntia)
 • –> 21:00 vapaamuotoista ohjelmaa ja seurustelua
 • 21:00 Juhla päättyy

Ohjelman juontaa Vuokko Coco.

SAS ry pidättää oikeudet ohjelmamuutoksiin.

Luennot

Astrologian tutkimukset edistävät astrologisen kartan tulkintamenetelmiä

Luennon kuvaus

Kuvaus visuaalisesti:

Luennoitsija

Kyösti Tarvainen on suorittanut diplomi-insinöörin tutkinnon Helsingin teknillisessä korkeakoulussa 1974 ja systeemianalyysin tohtorin tutkinnon Case Western Reserve University -yliopistossa Yhdysvalloissa 1981. Hän on toiminut tutkijana Suomen Akatemiassa ja Rolf Nevanlinna -instituutissa. Hän on dosenttina opettanut matemaattista mallintamista Teknillisessä korkeakoulussa ja Helsingin yliopistossa.


Opiskeluaikana USA:ssa Tarvainen ihmetteli, kun eräs älykäs radiojuontaja käytti astrologiaa ja siksi Tarvainen päätti ottaa selvää, onko astrologiassa jotain perää. Siinä selvästi olikin ja Suomessa Tarvainen liittyi Suomen astrologiseen seuraan ja myöhemmin toimi seitsemisen vuotta seuran puheenjohtajana. Kyösti on osallistunut astrologian suuriin tilastollisiin tutkimuksiin, joita hän on tehnyt yli 20 sovelluksessa.

Astrologia ja Vesimiehen aika

Luennon kuvaus

Kevätpäiväntasauspiste on hiljalleen siirtymässä Kaloista Vesimieheen ja uusi planetaarinen sykli on alkamassa. Mitä tämä taitekohta merkitsee astrologisesti? Syklin vaihtuminen merkistä toiseen on hidas porsessi, noin 1 aste 72 vuodessa, ja viittaa dramaattisiin muutoksiin, jotka ovat jo nyt näkyvissä. Esimerkiksi Pluton ja Uranuksen merkkisiirtymät liittyvät tähän prosessiin.

Luennoitsija

FM Erkki Lehtiranta on helsinkiläinen ammattiastrologi, kirjailija ja kouluttaja, joka on tutkinut elämän henkistä ulottuvuutta yli 45 vuotta ja erikoistunut astrologiaan henkisen kehityksen näkökulmasta. Hänen 13. kirjansa, Juo Vesimiehen maljasta – Luonne ja henkinen mestaruus, ilmestyi syksyllä 2023.

Ulkoplaneetat ja shamaaninen maailmankuva

Luennoitsija

Ville Viinikka on koko ikänsä tutkinut laajasti ja intensiivisesti elämän ja universumin suuria kysymyksiä, aluksi ensisijaisesti uskonnon, sitten tieteen ja lopulta esoteeristen traditioiden kautta. Työtään hän tekee psykologin, psykoterapeutin ja astrologin roolissa. Astrologina hän kertoo olevansa kirjaimellisesti vihkiytynyt shamaaniseen astrologiaan, mutta opiskellut laajasti myös muita tulkintatraditioita. Tavoitteena hänellä on löytää yhä kokonaisvaltaisempia keinoja auttaa ihmisiä voittamaan suuria haasteita elämässään, löytämään merkityksellinen suunta ja toteuttamaan vapautuneesti yksilöllistä elämän tarkoitustaan.

Skorpioni – uhka vai mahdollisuus

Luennon kuvaus

Millainen on skorpioni, eläinradan etsijä? Mikä on skorpionin elämäntehtävä? Millainen on sielun skorpioniaika? Luennolla opit sorpionienergian monesta eri näkökulmasta.

Luennoitsija

Johanna Karpov on toiminut päätoimisena astrologina yli kymmenen vuotta. Hän pitää kursseja, esitelmiä ja tekee tulkintoja sekä puhelimessa että henkilökohtaisesti. Johanna on erityisesti tullut tunnetuksi televisioastrologina Astro- ja Astraltv-ohjelmista sekä kirjastaan Opas Astrologiaan. Johanna Karpov on ollut myös Suomen Astrologisen Seuran puheenjohtaja.

Ruoka

Kahvitauot

Kahvitauolla kahvin ja teen kanssa on tarjolla riisipasteijoita.

Ruokatarjoilu

 • Leppäsavulohifileetä (L, G) + tilli-sitruunakastiketta (L, G)
 • Broilerivartaat (L, G)
 • Keitetyt perunat (L, G)
 • Kvinoa-kasvissalaatti (L, G, V)
 • Feta-melonisalaatti (L, G, V) + salaattikastiketta (L, G, V)
 • Patonki (L), levite (L, G)

Lisäksi täytekakkua (L).

Ilmoittautumisen yhteydessä voit mainita, jos sinulla on ruokarajoitteita, jotka tulisi yllä olevassa menussa ottaa huomioon.

Iltaohjelma

Ruokailun jälkeen iltaohjelmana on “Elämäni piisi” leikkimielinen kilpailu, joka on mukailtu versio televisiosta tutuksi tulleesta formaatista. Elämäni piisissä kilpailuun osallistuvat (etukäteen sovitut) henkilöt ovat valinneet lempimusiikkikappaleensa kertomatta sitä muille. Kilpailussa musiikkikappaleet soitetaan tallenteilta ja muut osallistujat (ja toki paikalla oleva yleisökin) voi arvailla kenen kilpailijan elämän piisistä on kyse. Lopuksi oikeat vastaukset paljastetaan ja kilpailijat saavat kertoa kappaleeseen liittyvän tarinan.

Hinta

Osallistumismaksu tapahtumaan on SAS ry jäsenille 55 eur ja muille 65 eur. Hintaan kuuluu koko päivän ohjelma: luennot, kahvitarjoilu, ruokatarjoilu, tarjolla olevat juomat sekä iltaohjelma.

Ilmoittautuminen

Saat sähköpostiisi maksutiedot, kun olet ilmoittautunut.

Kirjaudu sisään ilmoittautuaksesi. Jos et ole SAS ry:n jäsen luo ensin käyttäjätili sivustolle. Toimintopainikkeet sivun yläosassa.

Osallistumisohjeet

 • Tapahtumaan voi osallistua ainoastaan paikan päällä; suoraa verkkolähetystä tai tallennetta ei ole katsottavissa.
 • Ilmoittaudu ja vahvista ilmoittautuminen maksamalla osallistumismaksu siten, että se näkyy tilillämme viimeistään perjantaina 12.4. klo 12:00.
 • Ilmoittautuminen on sitova.
 • Jos tapahtumaan ei tule riittävästi vahvistettuja ilmoittautumisia, niin tapahtuma perutaan. Tässä tapauksessa osallistumismaksut palautetaan.